7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Съпругата на Цецо Елвиса с дебютна книга в Несебър

 По покана на кмета на град Несебър, г-н Николай Димитров и с любезното съдействие на ПР агенция  „GI PeRfekt“ ,  Мариела Нейкова, известна още и като съпруга на Цецо Елвиса, ще представи  хитовата си книга „Ангелизация“ на 6 август, от  20:00 часа в пиано бар  „At the brokers“ в Новия град . Това е четвъртата поредна спирка от мини турнето, с което авторката гостува в някои от най-големите градове на страната. Мариела Нейкова е възпитаник на Априловската гимназия в Габрово. Завършва факултета по „Славянска филология“ в Софийския университет, след което специализира втора магистратура по „Връзки с обществеността и ПР“, отново в СУ. Заминава за Ню Йорк, където учи в колежа по Масови комуникации. Дебютната ѝ книга „Ангелизация“ съдържа около 150 стихотворения, написани в продължение на половин година.  „Ангелизация“ е една уникална книга, определяна от критиката като явление в съвременната българска литература. Още с премиерата си на книжния пазар, четивото предизвика сензационен интерес и бързо бе определено за българската версия на  „Сексът и града “ в рими. „Ангелизация“ е една различна книга! Книга, която разбива стандартите за поезия и разпалва бързо страстите и въображението на читателя, демонстрирайки собствения неподражаем стил на авторката, стил, който мнозина намират за провокативен и дори-скандален. Езикът на Мариела на места е разговорен, на места жаргонен, с цел поезията ѝ да бъде достъпна и приятна за  колкото се може по-голям кръг читатели. Някои от стихотворенията в нея дори са притчоподобни, като тези, включени в раздела „Стари приказки на нов глас“, където например може да разберете „Как грозното патенце не се превърна в красив бял лебед“, „Как Змеят си намери Ламя за жена“, да прочетете повече за „Дългото завръщане на Човека към Животното“и защо и как се стигна до „Цървул-изация“ на българската нация.Благодарение на неподправената и разтърсваща искреност на авторката,  в“Ангелизация“ блесва цялата палитра на човешката душа, разпъвана стихийно между ада и рая, между омразата и любовта, между земното и небесното. Книгата ви увлича още от първата си страница, забавлява ви до края си, карайки ви да се смеете от все сърце и ви разплаква, точно когато не очаквате!

           Авторът на рецензията към стихосбирката Теньо Гогов, познат ни като сценарист в „Шоуто на Слави“  обобщава  книгата така:

         „Уважаеми хора, никога не четете тази книга! Рискувате после цял живот 3D киното да ви се струва тъпо“.

     Стихотворение на Мариела Нейкова вече намери своето място  в „Антология на българската любовна лирика“, нареждайки се до най-известните имена на родни поетеси като Блага Димитрова и Елисавета Багряна.    

Специални гости на събитието ще бъдат кмета на Несебър Николай Димитров и съпругата му, председателят на Общинския съвет Благой Филипов, строителните предприемачи Динко и Данчо Диневи с красивите си половинки, несебърският поет Иван Нейков, Mистър България 2006 Лъчезар Иванов, Mисис България 2009 Ралица Тодорова,разбира се любимия съпруг на авторката Цецо Елвиса, както и много други представители на бизнеса и културата.marielabook_pokana_9.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук