14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Сърбинът Душан Райович извоюва първото място в колоездачното състезание мемориал „Димитър Янков”

Надпреварата се провежда за втора поредна година в к.к. „Слънчев бряг” вече е  кръг от Световната купа. Втори след 17-годишния сръбски национал, се класира Станислав Киров от „Печенеги“ – Пазарджик, а молдовският национал Думитриу Бубму остана трети.  

В крайното отборно класиране първи е отборът на “Металак”- Сърбия, втори- националният отбор на Молдова, трети е „Цар Симеон 1898“ от Пловдив. Националният отбор на Румъния  остана четвърти,пети е тимът ​от „Нова Борго“ – Болоня.

Иначе днешният състезателен ден премина много кротко и според очакванията на специалистите. По трасето „Слънчев бряг – Каблешково – Ахелой – Медово” и обратно с дължина 71 км.​ основната ​група,сред която бе Райович, фи​н​и​ш​и​ра в пакет, като за него това бе достатъчно​ за извоюването на първото място в крайното класиране.

Премията за активност при Ахелой спечелиха Милан Драгоевич от „Железничар“ и молдовецът Никита Лунин. Преди Медово премията за катерачи заслужиха румънските национали Емил Дима и Никола Андрей Барбу. Трите лидерски фланелки в генералното класиране заслужиха: Душан Райович-две, жълтата за краен победител в състезанието и в два етапа и бялата на червени точки-за катерачи, а сънародникът му Милан Драгоевич – за най-активен състезател.

Индивидуалните и отборни отличия на учaстниците в мемориала бяха връчени от кмета на Община Несебър Николай Димитров и авторът на книгата за Димитър Янков-несебърския журналист Максим Момчилов. Последният състезателен ден е предвиден за атрактивен колокритериум на 38 км, с 21 обиколки по алеите на Слънчев бряг – за купа „Казино Хризантема“. Той обаче няма да бъде валиден за крайното класиране, а е своеобразна  атракция на гостите на курорта и любителите на колоезденето.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук