13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Сърдечен празник в Морската, организира ЗАД „Виктория“

Своеобразен празник на сърцето организираха днес от Кардио  център „Понтика ” – Бургас и Застрахователно дружество „Виктория” в Морската градина. Десетки бургазлии  имаха възможност да си направят бърз профилактичен преглед. Здравни специалисти изследваха нивото на кръвната захар и индексът на телесна маса. За децата бяха организирани забавни игри на здравна тематика.  

снимка: Главният директор на ЗАД Victoria  в Бургас Светлана Гюрова обясни каква е целта на кампанията

 

„Ще работим съвместно с Кардио  център „Понтика ” – Бургас по осигуряването на здравната помощ на нашите застраховани клиенти. Търсим контакти и с други центрове в региона и страната. Предлагаме нова медицинска застраховка и целим да осигурим болнично и извънболнично лечение. Това е нов застрахователен продукт за нашето дружество. Предлага се на пазара от 1 септември. Предстои ни да организираме няколко информационни кампании. Подобен продукт не е абсолютна новост за нашия пазар. За съжаление българите рядко застраховат здравето си за разлика от хората в Западна Европа. За щастие през последните години все пак наблюдаваме някакво раздвижване в тази посока”, обясни директорът на Застрахователното дружество  в Бургас, Светлана Гюрова

По думите й, няма да има така нареченото райониране на застраховката. Ще могат да се използват услугите на всички болници в страната . „ Ще включим и Университетските болници, с които съвсем скоро ще сключим договори. Цената на застраховката варира. Зависи от много неща – дали е трудова, семейна, индивидуална. Подготвяме и специален пакет „Профилактика ”. Застраховки ще се предлагат и за хора, които не са здравно осигурени”, допълни Гюрова.

Маркетингово проучване на застрахователя показало, че има интерес към подобни застраховки. Оттам отчитат, че може би това е провокирано от проблемите, които изпитва Здравната каса. За сега застраховката ще бъде валидна само в български лечебници. От нея ще могат да се възползват и чужденци.

„Искаме да напомним на хората, че имат сърце. Това е важен орган от нашето тяло и трябва да се грижим за него. У нас има много хора, които не обръщат внимание на здравето си, за съжаление”, сподели Д-р Михаил Мързянов  от Кардио  център „Понтика „. По думите му, профилактиката е от решаващо значение за сърдечните заболявания. У нас вече има национална програма в тази насока. Тук главна роля обаче имали личните лекари, които трябва да информират своите пациенти.

„Има хора, които казват – настинал съм, разтъркват се малко и мислят, че им минава. Всъщност обаче много често това е инфаркт . Обикновено отиваме твърде късно на лекар. Типична картина за нашата страна представляват разговорите по скамейките пред блоковете. Обикновено комшийката споделя, че има високо кръвно, хвали хапчетата, които пие и ги препоръчва най-горещо. Дори си ги разменят, за да ги пробват. Това е крайно несериозно. Не препоръчвам самолечението  в никакъв случай, особено когато става дума за кръвно налягане или сърдечна болка“, казва докторът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук