18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Сърфисти няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас

Практикуващите сърф няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас. Фирмата-наемател на ивицата „Бургас бийч” ще предприеме всички необходими действия за да се спре преминаването на сърфистите през свободната зона за плажуващите. В одобрената схема за плажната ивица липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона. Консултирахме казуса и с други институции, откъдето потвърдиха, че всякакви подобни дейности, несъгласувани със схемата са в грубо нарушение, казаха от „Бургас бийч”.

„Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори със сърфистите, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат”, заяви наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов. „Преди няколко дни точно на мястото, където преминават сърфистите с дъските, поставихме допълнителни  информационни табели с надпис „Свободна зона за плажуване“, които само след няколко часа изчезнаха. На тяхно място се появиха други табели с надпис „Сърф зона“, което считаме за абсолютно самоуправство“, добави Атанасов.

Въпросната зона за сърф не фигурира никъде в схемата за обекти и атракции на Северния плаж. Концесионерът Атанас Атанасов постави този проблем още в средата на месец август и заявява, че той ще бъде разрешен изцяло в интерес на туристите и по начин, който да гарантира тяхната безопасност. Едно от основните задължения на наемателя е да се грижи за спокойствието на летовниците, които посещават плажната ивица. Резултатите до момента показват, че „Бургас Бийч“ се справя отлично, с оглед на факта, че не е допуснат никакъв инцидент от началото на туристическия сезон до момента. Ние ще продължим да отстояваме интересите на посетителите на плажа и да се грижим за тяхната безопасност. И накрая напомняме, че за всичко което се случва в зоната отдадена под наем – в случая Северен плаж е отговорен наемателят.

 

. Вместо нормален диалог, в публичното пространство започнаха да се хвърлят нелепи обвинения спрямо концесионера, чиято единствена цел е да се създадат правила, които да гарантират безопасността на всички почиващи на плажа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук