16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Състезателят по подводен риболов Александър Лютаков намерен мъртъв на 12 м дълбочина

Тялото на 23-годишния Александър Лютаков, национал по подводен риболов, е открито на 12 метра дълбочина близо до остров св. Иван в Созопол, пише 24 часа.

Начинът, по който е било обърнато тялото показва, че Сашо е тръгнал да се качва, каза треньорът на загиналото момче Злати Коларов. Той допуска, че причина за случилото се може да е и внезапно възникнал здравословен проблем.

Снимки: страницата във Фейсбук на Александър
Снимки: страницата във Фейсбук на Александър

Беше изключително добър състезател, капитан на тима към военоморското училище във Варна, подчерта Коларов. Той заедно с президента на Федерацията по подводен риболов Атанас Катрафилов в момента са в РУП-Созопол, за да дадат показания.

По случая е започнало разследване. Инцидентът с Лютаков стана по време на Републиканското първенство по подводен риболов – лично и отборно. В първия ден на турнира младият мъж е спечелил титла в личната надпревара.

Дадохме старт на състезанието вчера в 9.15 ч. , участваха 13 отбора, 13 лодки тръгнаха по различни маршрути, Алаксандър е поискал да се гмурка в северната част на остров „Св. Иван”, тъй като там е попадал на богат улов, разказа пред „24 часа” Атанас Катрафилов, президент на Федерацията по подводен риболов. В 13.30 ч. лодката минала покрай мястото, за да прибере Александър, но той не бил на повърхността. Открили тай буя му. Издирването продължило до късно вечерта. Намерен е малко след 18 ч.

Не мога да се съвзема от случилото се, вчера вдигнах кръвно 240, ужасна трагедия, допълни Катрафиров без да сдържа сълзите си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук