16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса- убиец е стабилно

Двама от пациентите ще бъдат оперирани днес, утре свикват консилиум в УМБАЛ „Свети Георги“ за лечението на най-тежко пострадалата жена от Бургас. Състоянието на осемте пострадали в катастрофата и хоспитализирани в 5 от клиниките на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив е стабилно и без промяна. Те са вън от опасност, като лекарите продължават да се грижат за пълното им възстановяване.image_929636_5.jpgПродължава да е в тежко критично, но стабилно състояние приетата в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия 46-годишна жена с инициали А.С. от Бургас. Тя е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и с медикаментозно подтискане на съзнанието, заяви доц. Чавдар Стефанов, началник на КАРИТ в Университетската болница „Свети Георги“.

В момента се консултираме със специалисти по неврохурургия, очна и лицево-челюстна хирургия, а утре свикваме разширен консилиум в болницата за определяне на по-нататъшното й лечение, добави той.

Другият пациент – 55-годишният С.С. от Бургас, е вън от опасност и днес ще бъде приведен в Клиниката по лицево-челюстна хирургия за продължаващо лечение, обясни доц. Стефанов. И двамата пострадали не са здравно осигурени, каза той.

На операция днес ще бъдат подложени двамата хоспитализирани в Клиниката по изгаряния. Началникът й доц. Иван Трайков обясни, че момчето е с тежки контузни рани, а момичето – с отворена колянна става и големи дефекти на долните крайници. Те са вън от опасност, но лекарите ще продължат лечението до пълното възстановяне на М.М. на 18 години от Бургас и на Н.В. на 21 години от Стара Загора, каза той.

Пациентката във Втора хирургия – М.М. на 44 години от София, е в добро състояние, става от леглото и се разхожда, каза началникът на клиниката доц. Ангел Учиков. Според него в момента на нея й се правят само превръзки на раните, които е получила от тежката катастрофа на магистрала „Тракия“.

Успешно е преминала вчерашната операция на гръбначния стълб и на приетата М.К. на 23 години от Бургас в Клиниката по неврохирургия, казаха дежурните лекари. Тя е в стабилно състояние, като в момента е на обезболяващи лекарства.

Стабилизирани и контактни са и тримата пациенти, настанени в Клиниката по ортопедия и травматология, които бяха приети с различни фрактури и контузии, но без опасност за живота.

снимка: Булфото

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук