13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Същински апокалипсис във Варна! Жертвите са десет /СНИМКИ/

Десет души са се удавили при наводнението във варненския квартал „Аспарухово“. Заради кризисната ситуация министър-председателят Пламен Орешарски разпореди спешно натам да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Обявено е бедствено положение. Има опасност от нова приливна вълна в ранните часове на днешния ден. Ниската част на квартала се е наводнила и улиците „Балкапан” и „Розова долина” са опасни за хората в района. На място са изпратени екипи на Гражданска защита, на Пожарна безопасност и на полицията, които са се включили в издирването на изчезналите хора.

Според Фокус, труп на дете е бил открит в района на четвърто управление на полицията в квартал „Аспарухово” във Варна. На този етап полицията не потвърждава информацията за загиналото дете.

Най-вероятната причина за ситуацията е срутилият се заради проливния дъжд баир на Джанавара, който е затрупал платното по пътя за „Аспарухово”.

Десетки са затрупаните коли от образувалото се свлачище. От полицията умоляват жителите на квартала да се качат по високите етажи на блоковете и да не излизат навън, за да се предпазят от инциденти.

В квартал „Аспарухово“ няма ток . Хората са притеснени, а районът е потънал в кал и вода. Небето се продъни над Варна, порой валя над два часа и половина. Имаше страшна гръмотевична буря, улиците се превърнаха в реки. На места задръстените автобуси и тролеи не са отваряли врати по спирките, за да не прелее вода в тях.

©Снимки: БГНЕС

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук