14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Съюзът на слепите в Бургас ще има свой представител в Обществения съвет

„Съюзът на слепите в Бургас избра Бинка Монева за свой представител в Обществения съвет, в които освен браншови организации от различни сектори, ще се включат и сдружения от социалната сфера. С участието си в Съвета ще можете да защитавате и отстоявате правата и интересите на незрящите хора. Основната ни цел е да  бъдете запознати с предстоящите законодателни инициативи и от своя страна да може да изразите мнения, идеи и предложения. Това е успешният модел на работа, с който ще продължим добрия диалог в полза на гражданите”. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев.

Той заедно с водача на листата Ивелина Василева, кандидатите за народни представители Снежина Маджарова и Велина Арнаудова се срещнаха с членове на Съюза на слепите в Бургас. В дискусията взе участие и водачът на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев.

„Изключително благодарни сме на Снежина Маджарова, на всички общински съветници от ГЕРБ, както и на народните представители, които винаги са ни подкрепяли и взимали присърце проблеми ни. Те неведнъж защитаваха важни за незрящите хора предложения в ОбС-Бургас, помагаха ни при организирането на различни инициативи и винаги са били готови да ни съдействат. Срещните ни с тях са се превърнали в традиция”, сподели председателят на регионалния Съюз на слепите хора Бинка Монева.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас обсъдиха с присъстващите предстоящите инфраструктурни проекти в Бургас и по-специално тези в комплекс „Меден рудник”.

„През последните години общината работи целенасочено за модернизацията на комплекс „Меден рудник” и резултатите са видими. Бяха открити болница, спортен комплекс и площадки, бяха облагородени и междублоковите пространства. ОбС-Бургас прие Интегриран план за възстановяване и развитие на Бургас 2014-2020 г. В него развитието на комплекс „Меден рудник” е приоритет чрез осъществяването на инфраструктурни проекти и обновяване на определени зони. Винаги сме готови да изслушаме вашите идеи и предложения, които да подобрят живота на хората със зрителни увреждания”, коментира Снежина Маджарова.

Присъстващите посрещнаха сърдечно и водача на листата Ивелина Василева, която познават от многократните си срещи с нея по време на работата й като зам.-кмет по екология в Бургас. „Обществото трябва да полага усилия за интеграцията на незрящите хора и тяхното по-добро и спокойно бъдеще. Усилията ни са насочени към социалната сфера и пълноценното социално включване на хората със специфични потребности”, сподели тя. Ивелина Василева и кандидатите за народни представители в откровен разговор с членовете на Съюза на слепите в Бургас обсъдиха и възможностите за стаж и професионална реализация на младите незрящи хора.

„Сред мерките, които са предвидени в тази сфера, са насърчаване на работодателите да наемат млади хора. При наемане на лица до 29 години, държавата плаща социалните осигуровки и по този начин стимулира бизнеса да се обърне към младите. Възможности за тях се откриват с програмата „Старт в кариерата”, както и признаването на учебните стажове като трудови. По този начин ще се осигури пряка връзка между бизнеса и образователната система”, сподели водачът на листата.

В края на срещата Бинка Монева връчи на кандидатите за народни представители Меморандум от Съюза на слепите в България с обобщени искания към 42-ото НС и избраното от него правителство на Р България.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук