25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

С амбиция за нова шампионска титла ХК „Фрегата” стартира новото първенство

С амбиция за нова шампионска титла ХК „Фрегата” стартира новото първенство. Отборът бе представен на пресконференция днес от треньора Никола Добрев и Румен Христов –зам.-председател на ХК „Фрегата”.

През новата спортно-състезателна година отборът на „Фрегата” се запазва същият с няколко нови попълнения. P1200528В отбора са привлечени двама 22-годишни състезатели – Костадин Иванов от и Стефан Кирилов от Горна Оряховица, които са минали през юношеските национални гарнитури. Освен тях в състава е взет Калин Ефтимов, който е преминал през варненските отбори и НСА. В Бургас се завръща и Десислав Симеонов, който е от града ни и преди време е играл в бургаския „Порт”, както и в НСА.

„Смятам, че с тези 4 попълнения отборът ще придобие по-добър облик и ще успеем да повторим успехите, постигнати миналият сезон,а именно спечелването на шампионската титла и купата на България. По този начин ще повишим конкуренцията и дълбочината в състава. Започваме битката за шампионската титла още в първия мач, който ще изиграем на 27-ми септември в Ловеч”, каза Никола Добрев.

От състава отпадат Николай Станков и Николай Андреев, които се отдават на съдийска кариера.

Никола Добрев обаче не скри, че липсата на спонсори е огромен проблем за клуба.

„Очаквахме през месеците след като станахме шампиони към нас да се присъедини и голям спонсор, но единствено Румен Христов с неговите усилия прие предизвикателството и издръжката на отбора”, каза Добрев.

От своя страна Румен Христов, който е зам.-председател на ХК „Фрегата”и основен спонсор на отбора, заяви че се наема с трудна задача, но няма как да остави клуба да се разпадне.

„Отборът показа през миналата година, че заслужава да съществува в този си състав и в никакъв случай не можеше да позволя тази година „Фрегата”да остане без финансиране и да не участва в първенството. Аз и колегите във фирмата съзнаваме, че поемаме тежка отговорност, поради простата причина, че бизнесът не се намира в най-добрите си времена. Говорили сме с колегите от ръководството на клуба, че с малко по-правилно управление на разходите, покриване само на най-важните потребности през състезателната година, ще имаме силите да осигурим едно нормално участие в състезанията през тази година”, каза Румен Христов.

По думите му Бургас заслужава да има спортен отбор, който да се бори за призови места в националните шампионати, а ХК „Фрегата” е единственият такъв в града ни.

„Нашето намерение е просто да помогнем на клуба. Надяваме се и Общината да оцени подобаващо успехите, постигнати през миналата година и да подпомогне малко повече клуба в сравнение с миналата година. И най-вече се надяваме да се намерят колеги от бизнеса, които също да помогнат. Ясно , е че финансирането на един клуб от елита не е по силите на една средна по мащаб фирма, но ако към нашите усилия се присъединят още няколко колеги, с които да си разпределим тежестта, сигурен съм че отборът ще постига успехи дълги години”, каза още Румен Христов.

Треньорът Никола Добрев е провел разговор с кмета Николов и заместниците Стойчев и Мануелян, и се надява в общинския бюджет за 2015-та да бъдат заложени повече пари за „Фрегата”.

„Така ще може заедно с усилията на Румен Христов и надявам се на други бизнесмени, които ще се включат да продължим да постигаме успехи. Ние очакваме помощ от общината в размер на 50-60 хиляди лева за новия сезон. Тук разбира се става въпрос не само за помощ към мъжкия отбор, но и за подрастващите, защото ние имаме и 4 групи с млади състезатели, които заемат призови места в държавните първенства в отделните възрастови групи”,каза Добрев.

По думите му, за да бъде ХК „Фрегата” на нивото от предходната година, когато спечели титлата и купата на страната, на отбора е необходим бюджет от 160 000 лева.

„Обръщаме се към всички бизнесмени в Бургас да ни помогнат кой с каквото може, за да се борим отново за титлата и да продължим да пълним зала „Младост”, призова Никола Добрев.

Генералната репетиция за идващия сезон за „Фрегата” ще бъде турнирът в памет на Тодор Хънков, който ще бъде проведен през уикенда в бургаската зала „Младост” и на който са заявили участие най-силните хандбални отбори в България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук