14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

С атрактивно дефиле откриха Световното по математика в Бургас

Официалното откриване на Световното по математика започна с атрактивно шествие на над 1000 деца и младежи- най- блестящите млади умове по математика от цял свят. Освен че са отлични математици учениците показаха, че са артистични и с богата въображение.

Участниците в математическото състезание са от 31 държави, които дефилираха подредени по азбучен ред. По време на шествието участниците се бяха постарали да представят своята държава с нещо уникално и характерно.  Най-атрактивни бяха участниците от Южна Африка и Китай.

Децата и младежите  се събраха на площад “Тройката”. Шествието премина по ул. Александровска”, ул. „Богориди” и приключи в Морската градина, където в Летния театър ще бъде официалното откриване на състезанието.

На 2 юли стартира същинското съревнование. Учениците ще бъдат разпределени на две места – в Математическата гимназия и Електротехникума, където ще решават задачи .

По същото време техните преподаватели ще участват в конференция в Културен център “Морско казино” – на нея ще се говори за всички новости в света на математиката.

Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание ще се случи на 4 юли вечерта  в Летния театър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук