20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

С дегустации започнаха празниците „Море от вино“ в Поморие

С пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата“, Поморие за 10-та поредна година беше дадено началото на традиционните летни Празници „Море от вино“.  От 29 юли до 5 септември „Черноморско злато“АД и община Поморие са домакини на винената фиеста. Всяко лято през август празниците „МОРЕ ОТ ВИНО“ са емблемата на Поморие и оставят незабравими спомени и преживявания у гостите и жителите на курортния град.

dsc_0045.jpgТази година програмата на феста е изключително интересната и наситена със забавления- концерт на група „Мери бойс Бенд“, изпълнения на Веселин Маринов, ансамбъл „ЧИНАРИ“, световен шампионат по фолклор „WORLD FOLK 2011″, както и  традиционният фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „РИТЪМЪТ НА МОРЕТО 2011″. Част от празниците ще е и Националната седмица на морето изпълнена с изложби, конкурси и развлечения.

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти от винарската изба на Феста Холдинг. За целта е създаден специален винен павилион, на който ще може да научите частица от „тайната на виното“ от сладкодумните майсторите – винари на „Черноморско злато“ и да си купите от най-добрите вина от региона и прочутите ракии.

По повод на своята 20-годишнина,  Феста Холдинг ще разшири мащаба на Празниците „Море от Вино“ като организира томболи и дегустационни щандове по време на концертите от турнето на „Богдан Томов за малки и големи“, който ще пренесе духа и настроението на фестивала по цялото ни Черноморие.

В „Черноморско Злато“ знаят, че най-важното във винопроизводството е да бъде вложена дозата магия и любов. Въпреки че се счита за традиционен производител на емблематични бели вина, ракия и бренди, от няколко години Поморийската изба се представя много силно с бутикови червени вина и розе. dsc_0038.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук