11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

С духова музика и гербери посрещнаха първите 130 туристи за този летен сезон на Летище Бургас

 

С духова музика и свежи гербери посрещнаха първите  130 туристи за този сезон на летище Бургас. Те пристигнаха с полет от Москва. Повечето от туристите споделиха, че не за пръв път са в България и пазят добри спомени от българското Черноморие. Други пък бяха дошли да видят какво е положението с имотите им след зимата и да ги подготвят за лятото.  

Гостите от Русия бяха посрещнати лично от ръководството на летище Бургас в лицето на главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин стар Дирк Шусдзиара, директорът на Летище Бургас Георги Чипилски и др. През новия летен сезон от Летище Бургас ще може да се лети по 17 редовни линии. Повечето от тях ще се обслужват от нискотарифни авиокомпании. Завишение се очаква  на полетите от Русия, Израел и Скандинавия, като Германия си остава лидер в пътникопотока. От ръководството на Летището очакват 5 % ръст на полетите в сравнение с миналата година.

Продължава  тенденцията в към повишение на обслужването на товарни и технически полети на бургаското летище. Към това е насочена и част от инвестиционната политика на аеропорта.

До края на годината ще завърши и проектирането на новия пътнически терминал на Летище Бургас. Строителството му ще започне догодина, както и на нови сгради на администрацията, новото карго и нова пожарна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук