14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

С Елица и Стунджи откриха сезона в Слънчев бряг

Със заря и голям концерт беше открит официално сезонът в Слънчев бряг. За първа година сцената беше издигната на централната алея на курорта и хиляди туристи се включиха в грандиозното шоу, подготвено от държавното акционерно дружество „Слънчев бряг”  и бизнес асоциация „Слънчев бряг”.   

Сред поканените бяха депутати, общински съветници от Несебър и Бургас, бизнесмени и хотелиери.

Изпълнителният директор на курорта Златко Димитров приветства гостите с  откриването на сезона, като подчерта, че за своето 55 –годишно съществуване Слънчев бряг се е превърнал в емблема на туризма у нас.

Въпреки доброто настроение хората от бранша не скриха и тревогите си около бъдещото на най-големия у нас курорт и нерешените от години проблеми най-вече със собствеността  и поддръжката на инфраструктурата, незаконните обекти, както и с последните искания от определени депутати да бъде ликвидирано държавното дружество.   

За  да се ликвидира дружеството  държавата трябва да се обезщетят миноритарните собственици, които държат 25% от акциите.

В момента се извършва преструктуриране в бранша, като туризмът се изважда от Министерството на икономиката и се обособява в отделна агенция. Според хората от бранша обаче липсва държавна стратегия за развитието на сектора.

В шоу програмата участие взеха момичета от струнен квартет ИНТРО, младата поп изпълнителка Веси Бонева, танцьорите от денс студио „Дюн”. Чуждите летовници най-много аплодираха Елица и Стунджи  заради музиката им, смесица от модерно звучене и български фолклор.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук