14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

С концерти и изложби Средец ще отбележи празника на града

На 23 септември  в 09.30 часа тържествено ще бъдат вдигнати знамената на Република България и община Средец. Точно  в 10.00 часа ще започне тържествена сесия на Общински съвет, на която ще бъдат връчено званието  „Почетен гражданин на Средец”.

С  изложба в програмата се включва Общинския  исторически музей. Тя е посветена на отец Рафаил, духовник от началото на миналия век и ще бъде открита в 11.00 часа на 23 септември в зала 1 на община Средец . Изложба на живописеца Георги Кракостов ще ще събере почитателите на изящното изкуство  на 22 септември от 10 .30 в салона на читалището. С изложба ловни трофеи на 25 септември в изложбената зала на Пластмасови изделия в Средец   ще се представи Ловно Рибарското дружество в града. Организацията е с 82 годишна история, наброява 720 члена и е традиционен носител на първи места медали  от световни изложения у нас и в чужбина.

В Празничната програма са включени още  концерти с участието  на Янка Рупкина, Калинка Згурова, Златка Стврева, Яна Иванова, Лазар Налбантов, фолклорни състави от общината. Кулминацията на празника е на 28 септември, когато ще бъде открит традиционния турнир по борба носещ името на Продан Гарджев. В Празничният концерт който ще започне от 19.30 в събота на площад България ще вземат участие фолклорен състав „Надежда”, вокална група „Мики Маус”, Орлин Горанов и Николина Чакърдъкова.

Спортните прояви по време на тържествата ще преминат под знака на четири турнира – по тенис на маса, волейбол- мъже и девойки и Националният турнир по борба „Продан Гарджев” . 15 отбора ще се състезават в общинския турнир по футбол за купата на Средец. Финалите са в петък 27 септември  , когато ще бъде определен и  носителя на приза.. Волейболната  среща на ветераните е на 27.09 от 16.30 на спортната площадка в града. На 26 септември  от 16.30 на стадион „Странджа” ще се проведе  спортен празник за децата на града. Почитателите на футбола ще могат да видят приятелска среща между футболните отбори на Комотини -Гърция и домакините от Средец. В събота 28 септември от 11 часа. ще започне Националният турнир по борба „Продан Гарджев „. Странджанския град ще посрещне празника си с красиво оформени зелени площи и  нова пътна маркировка и обновен централен площад.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук