14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

С отлична селекция започва сезона ПФК „ Созопол”

Амбициозното ръководство на  футболния отбор на Созопол направи най- добрата селекция на играчи, с които да започне един много силен и успешен сезон. Бяха привлечени четирима професионални футболисти, които според изп. директор на ПФК”Созопол” Румен Димов ще подобрят играта като цяло и ще повдигнат самочувствието на целия отбор, който си е поставил основната задача  за тази година” Всеки мач- победа”. Наско Заимов, род.90 г. е централен защитник , който бе привлечен от Кипър. Другият централен защитник в новата селекция е Борислав Джарналиев,род.89г., който идва от „Дунав”Русе.Нападателят Александър Балездров, род.90 г. е привлечен от Сливен. Тодор Йорданов, вратар, род 90г. е привлечен от „Черноморец” Бургас.

За голям успех на футболния клуб в тазгодишната селекция са включени пет футболиста от юношеската школа, старша възраст. Школите към созополския тим са подготвителна, детска,  и юношеска- младша и старша възраст. Работата с младите надежди на Созопол даде резултат и ръководството бере първите плодове от своята работа.Четирима от тях са родени през 93г., като Никола Бобчев е вратар, Стелиян Илиев, халф,Мелин Сабриев, който идва от Хасково и 1 година тренира в Созопол и Жулиян Иванов,нападател, който се очертава според специалистите и феновете като най- големия талант в юношеската школа.Най- младото попълнение на „Созопол” е Росен Павлов, род 95 г., който ще играе полузащитник.Следната възраст на отбора, с който  Румен Димов ще громи противниците  е 22 г.3 м.

Отборът и тази година запазва капитанския състав, като титуляр е  Михаил Ралев,останалите му колеги са  Спас Дончев и Диян Хаджиев.Голмайстор на отбора за 2011 г. е Стефан Тошков с 10 гола, следван от Диян Хаджиев с 8 гола. Третото място си поделят с еднакъв брой попадения Владо Бежански и Венелин Братанов. Най- класният футболист на отбора остава Мустафа Мустафа, който с играта си и успява да предаде характерен за морския отбор стил.

Тренировките на отбора  започнаха, като всеки ден тяхната интензивност и натовареност се увеличават. Отборът се подготвя  за контролите, първата от която е с „Черноморец” Бургас на 18.01.2012 г. в Бургас

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук