13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

С подаръци започна учебната година в Созопол

В присъствието на председателят на общинския съвет Красимира Германова и кметът на община Созопол бе даден старта на новата учебна година в ОУ”Св. св. Кирил и Методий”. Гости на тържеството  бяха представители на Училищния съвет и командирът на Военно морска база Атия комодор Митко Петев. Училището, което  от тази година вече е гимназия започва учебната година с 344 ученици.Заради лошото време празникът бе проведен в физкултурния салон на училището. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на децата загинали по пътищата.

Учебната година бе открита с ритуал по внасяне на училищното знаме и музикална програма с участието на ученици.

Директорът на ОУ”Св. св. Кирил и Методий” Димитринка Щерионова поздрави първокласниците, учениците и учителите и им пожела с общи усилия да постигнат отлични учебни резултати.Тя подчерта ,че отговорността пред училищното ръководство и учителския колектив е още по- голяма ,защото от тази учебна година созополското училище предлага гимназиално обучение, като  деветокласници ще получат качествено образование и обучение.Кметът на община Созопол Панайот Рейзи поздрави учениците и учителите и пожела на най- малките ученици, които за първи път прекрачват училищния праг щастливо детство и успехи в учението. В своето приветствие кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта отговорността на възрастните да помагат на децата по пътя на познанието и да създават добри условия за тяхното образование, за да са достойни конкурентни на своите европейски връстници.Всяко дете от предучилищните групи и учениците от първите класове получиха книжка с любими народни приказки с послание от кмета.Панайот Рейзи с лични средства обзаведе  учебната стая на една от предучилищните групи, които се помещават в училищната сграда. Първите деветокласници на созополското училище получиха учебни помагала като подарък за първия учебен ден.

Учениците от първи до четвърти клас получиха специален подарък. Община Созопол ги изненада с представлението на театър „Л.Кабакчиев”- Казанлък „Тримата братя и златната ябълка”.

Подаръци получиха и останалите първолаци и малчугани от предучилищните групи в във всички училища в община Созопол. По традиция вече пета година  представители на общинската администрация и общински съветници присъстват на тържествата по случай началото на учебната година в различните училища в общината.Своите пожелания за новата учебна година на учениците в Черноморец  поднесоха общинския съветник Стоян Маринов и Вяра Паскалева, ръководител „Образование” в община Созопол.С музикално- артистична програма отбелязаха първия учебен ден и учениците от с. Росен, които бяха поздравени от секретаря на общината Веселина Спасова и общинския съветник Янчо Георгиев, който осигури почерпка за малчуганите. Специален гост на тържеството в училището в с. Зидарово бе зам. кмета Катя Стоянова. Учебната година в с. Крушевец бе открита в присъствието на зам. кмета Петя Чапевова и общинския съветник Гено Пухов. Поздравления и подаръци за учениците в с. Равна гора поднесе представителя на община Созопол Катя Чачева, началник отдел Бюджет и човешки ресурси.Гост на тържеството в училището в с. Атия бе общинския съветник Пенка Щерионова.Присъствието на представители на общинската администрация и общински съветници е гаранция за ангажимента на управляващите за създаване на добри условия за обучение на учениците в община Созопол.

Училищният праг в община Созопол прекрачиха 910 ученици, като всичките 105 петгодишни деца са обхванати и посещават детските градини. В обновени и ремонтирани училищни сгради ще учат през тази учебна година учениците от Созопол, Росен, Зидарово и Крушевец

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук