11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

С помощта на благодетелите

13 000 са били събрани за граждански организаии през това лято. Средставата са дарени през първия „Дарителски кръг – за област Бургас“, съобщиха от Обществен дарителски фонд. Множество представители на неправителствени организации са представили своите идеи пред благодетелите.

championschurch.org

През месец септември стартира проекта на сдружение „УСМИВКА”, озаглавен „Детска творителница за кукли”.  Проектът ще е предназначен за деца от социално слаби семейства, посещаващи Центъра за обществена подкрепа и деца, настанени в Дом Ронкали. Всички участници ще се запознаят с народните традиции и обичаи и ще се научат  как се изработват различни кукли. Децата ще могат да създадат нови приятелства и социални контакти, благодарение на средставата, дарени от фонда.

След 15 септември доброволците от Сдружение „Младежки глас” ще научат „Децата от днес да играят игрите на децата от вчера”. Общо 118 малчугани от ОДЗ „Ран Босилек” и ОУ „Любен Каравелов” ще се забавляват с познатите ни „Куцанка”,”Народна топка”, „Билички” и редица други игри.  Проектът има идея да докаже, че чрез игри на вън с приятели и по-слаб достъп до технологии, децата ще могат да изживеят едно по-пълноценно детство, което ще си спомнят цял живот.

Малките „Звездички” вече ще се радват на нова спортна площадка в ОДЗ „Брезичка” в к-с Славейков. Събраните средства ще помогнат за изплащане работната ръка на фирмата изпълнител, а консумативите са предоставени безвъзмездно от дарители.

През месец август Лайънс клуб Несебър  напомни на всички участници в движението от Слънчев бряг да пазят децата на пътя. С балони и стикери,призоваващи „Карай по-бавно, живей по-дълго”, децата от детска градина „Слънце” посрещнаха шофьорите. Инициативата е посветена на множеството инциденти, случили се през последните години и взели живота на много деца и млади хора в Община Несебър. Кампанията продължава и в навечерието на новата учебна година в град Несебър.

Моделът „Дарителски кръг“ е въведен и разпространяван в България от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. ФРГИ е лицензиран партньор, част от мрежата на The Funding Network, UK, (Финансиращата мрежа във Великобритания), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук