7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

С рози и автомати посрещнахме първите израелски туристи /видео/

Първите 146 израелски туристи кацнаха днес на Летище – Бургас. Те бяха посрещнати по стар български обичай – с хляб, сол рози  и автентични танци от несебърски фолклорен ансамбъл. Подобно посрещане се организира за трета поредна година от Черноморската община. Туристите от Израел побързаха да си направят снимки с танцьорите и обявиха, че се чувстват сигурни в страната ни.

Всички структури на вътрешното ни министерство работят в синхрон, за изпълнението на плановите мерки за сигурност на Летището в Бургас месеци преди символичното откриване на летния сезон на аерогарата. Първите минути на туристите у нас, започнаха с инструктаж за сигурността

Туристите си минават инструктаж. Това не е нещо, което се прави за първи път при трансфер. Обясняваме им от какво и как да се празят, къде да ходят и къде не. Навсякъде в Европа има опасност от атентат. България не е изключение в никакъв случай. Ако някой си мисли, че тук не може да се случи атентат и ние сме застраховани, той много греши”, обяви почетният консул на Държавата Израел в Бургас, Орлин Мандов.

Ръст в полетите очакват на Летище – Бургас и през тази година. Заявка за това е дало силното участие на страната в туристическите изложения в Москва и Берлин.

„Очакваме увеличение на трафика от Русия с оклоло 15%, от Англия с 20%, Полша с 25%. Трите пазара – Русия, Великобритания и Германия отново са водещи”, каза директорът на Летище – Бургас, Георги Чипилски.  Всички необходими стандарти за осигуряване на достатъчно сигурност на пътниците се прилагат на Бургаското летище, каза още той. По неговите думи, се очаква ръст на полетите между 10% – 15%.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук