17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

С рози и шампанско посрещнаха първите пътници на новия терминал на Летище Бургас

Новият терминал на Летище Бургас посрещна днес първите пътници. С редовен полет от Москва, летище Домодедово, в 13 часа кацнаха 158 пътници. Те бяха посрещнати с шампанско и червени рози. Червената роза e символ на новия термина и присъства в модерния интериор на багажното отделение.

Повечето от руснаците, които са избрали да посрещнат новата година в България имат имоти тук, но  и емоционално са свързани със страната ни.

Ала идва в България защото има апартамент в Несебър и обича да почива тук. Московчанката пристигна у нас придружена с рядка порода, перуанското куче, наричано с поетичното име „орхидея на инките” и се отглежда от над 3 хиляди години.

Новият терминал на бургаското летище е с  модерни системи за обслужване на пътниците, отговарящи на високите европейски стандарти. Инвестицията е 80 млн.лв. Терминалът разполага с 31 гишета и е проектиран за 2 700 000 пътници. Капацитетът е близо 2 500 пътника в час пик. Атрактивни търговски зони с ресторанти, барове и магазини, както и комфортни открити пространства се предлагат на пътниците на Терминал 2.

През 2013 години бургаското летище бележи ръст на пътниците.

През зимата Летище Бургас изпълнява три редовни линии, до Москва, Лондон и София. Амбициите на ръководството е с изграждането на новия терминал, да се открият още линии извън активния сезон.

Първият полет на 1 януари 2014 година е за Москва.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук