12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

С телемост от Морска гара открихме павилион в Шанхай

Над 40 производители изпратиха близо 3 тона български продукти, които са изложени в представителния павилион на страната ни в Шанхай. Търговската площ беше открита днес от заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев чрез телемост  от Морска гара – Бургас. Откриването на павилиона е етап от развитието на двустранните ни отношения с Китайската държава и засилване на икономическото сътрудничество с централноевропейските  страни, отчете директорът на бургаското пристанище Диян Димов.

Това е един постоянно действащ изложбен център, в който ние ще представяме нашите български продукти. Важно е да се отбележи, че павилионът се намира в свободна търговска зона. Това е сравнително нова концепция на Китайската държава, която представя гъвкава политика по последващо плащане на митнически такси и данъци. Това е възможност за българските производители да стъпят на китайския пазар”, заяви зам . министърът на земеделието и храните, Васил Грудев.

Той припомни, че това е втори български павилион в Китай. Първият беше открит преди година в Ханджоу . В официалната церемония  участие ще взеха директорът на ЦНССС  Васил Гелев,  извънреден и пълномощен посланик на КНР  в България Джан  Хайджоу, представители от китайското посолство, заместник-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ Диян  Димов и други официални лица. От страна на България в Шанхай участва търговският ни представител Димитър Абаджиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук