6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

С „1001 коледни камбани“ ще посрещнем тази вечер Рождество Христово

С празничния концерт „1001 коледни камбани“, композиторът Стефан Диомов и Общината ще зарадват бургазлии и ще ги заредят с добро насторение миг преди посрещането на Рождество Христово. В програмата са включени коледни песни, написани от известния бургаски композитор, както и световни хитове на популярни артисти като ABBA, например и класически произведения.

Тази година концертът ще се проведе под надслов „1001 коледни камбани“ и е насрочен за 18 декември /неделя/ от 19.00 часа в залата на Бургаската опера. Музикалният коледен подарък за бургазлии ще бъде с продължителност около 2 часа и ще бъде излъчен по Нова тв на 26 декември от 12.30 часа.

„Концертът се превърна в една чудесна традиция за Бургас. Миналогодишният дори надхвърли пределите на страната и бе представен пред българската общност във Виена. Толкова са го харесали, че ни поканиха да им гостуваме, буквално преди дни се върнахме с момичетата и момчетата от „5-те Сезона“ оттам. Издадохме го и на DVD“, сподели Стефан Диомов.

„Обичам Коледа, а още по-силно обичам дните преди празника, очакването за него. Концертът ще бъде изпълнен с изненади, които сега няма да разкрия, само ще открехна, че ще ни посети самия Дядо Коледа“, разказа композиторът.

Участие в него ще вземат едни от най-популярните и обичани наши изпълнители – Орлин Горанов, дует „Шик“, , Стефка Емилова, децата от „Морски песъчинки“ и „Точно време“, и групите „Горещ пясък“, „5 – те Сезона“ и „Four“. Акомпаниментът на песните е поверен на празничния оркестър „Levon Manukyan Collegium Musicum“ и група „Горещ пясък“.

Билетите за концерта вече се продават на касата на Драматичен театър „Адриана Будевска“ на площад „Атанас Сиреков“ /до Общината/ на цена от 10 и 15 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук