13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

С 1 млн. 200 хил. лв стягат Слънчев бряг за сезона

За подготовката на сезона в Слънчев бряг ще са нужни 1 млн. 200 хил.лв., съобщи за zonaburgas.bg  изп. директор на държавното акционерно дружество Златко Димитров. Парите са нужни за видеонаблюдението, за издръжка на командированите полицаи, за озеленяване , ремонти, поддръжка на алеите, осветление  и т.н. План-сметката днес е представена от „Слънчев бряг“ АД  на хотелиерите , които упорите отказват да плащат инфраструктурна такса. Те изтъкват като причина, че плащът данък на Община Несебър и нежелаят да бъдат двойно облагани. Инфраструктурната такса обаче е залегнала в приватизационните им договори. Така месец преди да пристигнат първите туристи в курорта тук отново има напрежение между държавното дружество и хотелиерите.

Хотелиерите в Слънчев бряг днес са заявили, че ще искат среща с бъдещия служебен премиер, за да поставят за поредна година нерешения проблем със собствеността на инфраструктурата в курорта. Те настояват тя да стане собственост на Община Несебър. Прехвърлянето и обаче не може да стане безвъзмездно защото в „Слънчев бряг”АД-  75% от акциите са на държавата, останалите акции са собственост на частни акционери, които трябва да бъдат обезщетени.

От Съюза на собствениците отново са заявили, че пропускателният режим в курорта е неправомерен и са против бариерите в Слънчев бряг. „ Ако смятат, че пропускателният режим е незаконосъобразен да оспорват в съда.”, заяви Златко Димитров.

Хотелиерите отново са заплаши с протести преди сезона, ако не се решат проблемите в курорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук