11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

С 10% е увеличен бюджетът на Община Царево за 2013

Близо 14 млн. лева ще бъде бюджета на община Царево за 2013г. Сумата е с 10% по-голяма от предходната година, а увеличението изцяло ще отиде в капиталовата програма на най-южната крайморска община.

Кмета на общината, инж. Георги Лапчев, представи бюджета пред общинските съветници като бюджет на прогреса и начало на възхода за общината. Той увери присъстващите, че финансовата рамка е добре прецизирана и експертно уточнена. 

Довършване на новата пристройка на ОДЗ – Царево, изграждане на лятно кино, ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари и улици са само част от мероприятията предвидени за гр.Царево.

В Ахтопол ще се работи по вкарване в регулация на местностите „Коросията” и „Лозята”. Там също ще бъдат инвестирани немалко средства за инфраструктура. На нови улици ще се радват и в Лозенец. Освен това там ще започне и ремонт на дерето на северния плаж, което е финансирано по европейски проект.

Предвижда се закупуване на нови автомобили за сметосъбирани и миене на улици и нови контейнери и кошчета за смет.

         На финала на днешното заседание кмета на Община Царево благодари на общинските съветници за подкрепата. Той заяви, че това е един реален бюджет, поставен на стабилна основа, напълно съвпадащ с новото, модерно виждане на Общинската администрация за баланс между финансова стабилност на общината и просперитета на отделните групи граждани.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук