11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

С 10,99 % по-ниски сметки за парно догодина

От 1 януари 2013 в Бургас клиентите на топлофоикация ще плащат за парно отопление и топла вода с 10.99 % по-малко. Това реши Държавната комисия по енергийни и воднорегулиране /ДКЕВР/ на 20.12 2012 г. Цените на топлоенергията се променят заради договорената отстъпка в цената на природния газ, който страната ни внася от Русия. За първото тримесечие на следващата година „синьото гориво” за вътрешния пазар ще поевтинее с 9.87% за всички дружества, присъединени към газоразпределителните мрежи. Новите цени на газта се отразяват и на цените на топлоенергията.

 

снимка: Въльо Дучев- изпълнителен директор на „Топлофикация Бургас”

За Бургас регулаторът определи цена на топлинната енергия от 57.93 лв./МВч. без ДДС, при досегашна цена от 65,08 лв./МВч без ДДС. Така при запазване на досегашната консумация през новата година сметките за парно на бургазлии ще бъдат съществено занижени.

 

Въпреки че занижението на цените в някои от другите градове на страната е значително, достига дори до над 7% за „Топлофикация София”, Бургас продължава да е градът с най-евтина топлинна енергия в страната. Припомняме, че от 1 юли 2012 г. стойностите на топлоенергията в града се понижиха с рекордните 13.97 %. Това стана възможно благодарение  ефективността, с която работи „Топлофикация Бургас” и неотклонната политика на дружеството, насочена към осигуряване на по-добри условия за потребителите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук