14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

С 12 милиона лева актуализираха бюджета на Несебър

Общинските съветници в Несебър с 19 гласа “за” и 1 “въздържал се” гласуваха предложението на кмета Николай Димитров за актуализация на бюджета с 12 милиона лева. Местният парламент  уважи аргументите на кмета Николай Димитров: намалението на данъка върху недвижимите имоти от 1,5 % на 0,8 %, въвеждането на туристически данък в размер на 0,20 лв, при среден размер на туристическата такса 0,80 лв.  и предложението му- акумулираните средства от таксата за битови отпадъци да бъдат използвани като безлихвен заем за обезпечаване на общински дейности до края на годината.

      С 19 гласа “за” и 1 “въздържал се” съветниците гласуваха паричният ресурс в размер до 12 милиона лева, формиран от приходите от такса за битови отпадъци в резултат на реализирани икономии от дейност на управление “БКС” да се използва под формата на вътрешен, временен и безлихвен заем за покриване на разходи по местна отговорност, със срок на погасяване 30.06.2012.

        Заемът ще послужи за обезпечаване на предоставянето на услуги от страна на общината с местно значение, субсидиране на общинските училища и детски заведения,социалния патронаж,уличното осветление, поддръжка на зелените площи ,належащи текущи ремонти, предоставяне на заемни средства от бюджетната към извънбюджетната сметка на общината за обслужване на оперативни програми, капиталови и др. разходи.

          Съветниците приеха и окончателния бюджет на Община Несебър за 2011 по приходната и разходната част,съобразно с касовото му изпълнение по пълна бюджетна класификация към 31.12.2011.Те утвърдиха и бюджетните сметки с начален план на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити в Община Несебър за 2011.

                                                                   Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук