10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

С 40% по-високи сметки за ток за януари в Бургас

Абонатите на EVN платят средно с по 40% по-високи сметки за ток в сравнение с декември месец. Сметките за ток в Югоизточна България за месец януари са с 22 % по-високи в сравнение с миналата година. Това съобщиха в Бургас от дружеството EVN. Двойно повече в сравнение с миналата година са домакинствата, които са платили фактури средно по 270 лв.

От ЕVN са категорични, че причината за високите сметки е лютата зима. 40% е било по-голямо натоварването на мрежата през най-студените дни, когато температурите паднаха под 15 градуса. Дават пример! При 1 градус по-ниска температура, потреблението на ток се покачва с 10%.

Петър Костадинов- говорител на EVN „Групата на тези клиенти с високи фактури с над 1000 киловат часа е 15% за месец януари в сравнение с 8% преди една година. Но като цяло другите две групи на потребление до 300 киловат часа запазва приблизително еднакви стойности”.

От EVN информираха, че ако имате съмнения, че сте платили повече ток , може да се направи проверка в жилището ви как харчат уредите. Проверката е безплатна и е за сметка на дружеството. Ако сметката ви е висока може да е платите разсрочено, като за периода от 10 дни няма да се начисляват лихви.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук