15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

С 54.72% избирателна активност приключи изборният ден в Бургас

Изборният ден в Бургаска област все още не е приключил, съобщи Елка Стоянова председател на РИК. Все още не са пристигнали протоколите от Несебър, Руен, Сунгурларе и Царево. Избирателната активност в Бургас 54.72 %, значително по-ниска от изборите през 2009, когато гласуваха  67.27% от избирателите. 

 

Общо 17 са регистрираните жалби през изборния ден.

Денят започна спокойно, но по-обяд от щабовете на основните политически сили започнаха да валят жалби за нарушения.

Последният постъпил сигнал беше час преди затварянето на секциите, че областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман е попълнил бюлетината на баща си в с.Рудина, община Руен

 

В изборния ден постъпи само един официален сигнал за купуване  на гласове в изборния ден в  странджанското село Зидарово. Нарушението е установено от чуждестранните наблюдатели, които са в Бургас по линия на ПЕС, за да следят честността на вота.

 

В Поморие има задържано лице на което е повдигната обвинение за търговия с гласове, но това е станало още на 10 май, уточниха от Окръжна прокуратура. Има арестувани за 24 часа и две лица в ромския квартал „Победа” в Бургас също за изборна търговия. В тях е намерен списък с 120 имена.

 

Друг по-сериозен сигнал в днешния ден е, че  в  Созопол, служебният автомобил на областния управител в отпуск Константин Гребенаров е засечен да обикаля секциите, а  в с.Зидарово, сутринта той е раздавал сандвичи на застъпници и наблюдатели на ГЕРБ.

 

За яки момчета с черни мерцедеси, като в мрачните мрачните през 90-те години,  съобщиха от щаба на ГЕРБ. Те са обикаляли и агитирали в Ахтопол.

Разпределението на 14-те мандата в Бургас се чака с голямо любопитство, тъй като ГЕРБ е визитната картичка на града

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук