14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Табаков: Не видях изпълнени решенията по програмата за реклама на Бургас в отчета на кмета

„Възнамерявам в края на сезона да поканя в Комисията по туризъм управителя на ОП „Туризъм”, който да ни информира докъде е стигнало изпълнението на Годишната програма за общинска туристическа реклама на Бургас за 2017 г. В отчета на кмета, който разглеждахме на днешната комисия, не видях изпълнени решенията по програмата, като изключим организирането на Рибния фест, който обаче се състоя още миналата година. Чакаме отчетност на действията”. Това коментира пред бургаските медии председателят на Комисията по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков.

Табаков обясни, че през юли месец е регистриран сериозен ръст по отношение на търсене на легловата база в Бургас. Увеличили са се и резервациите през Booking. Има устойчиви приходи по отношение на всички туристически атракции, някъде дори се наблюдава ръст. Учудващо добре се представяла и най-новата атракция – Авиомузея в Сарафово, само за първия месец от работата му са генерирани приходи от малко над 12 хил. лева.

По отношение на акция „тишина” председателят на Комисията по туризъм изрази подкрепата си към действията на вицепремиера Валери Симеонов, но подчерта, че не бива да бъде прекрачван прага на нормалността.

Той допълни, че средата на активния летен сезон не е най-подходящото време за акции. Имало достатъчно много кръгли маси преди това, които да изяснят посоката на действия, за да могат правилата за ред да започнат на функционират преди началото на лятото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук