15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Тази вечер отидете в музея

По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, посещението на музейните експозиции при Регионален исторически музей – Бургас е безплатно днес, съобщиха от културната институция.

Освен да разгледат местни и гостуващи изложби, бургазлии и гости на града ще могат да закупят неповторими коледни подаръци от сувенирните щандове. Директорът на музея Милен Николов приканва бургазлии да разгледат и четирите музейни експозиции, защото догодина те поетапно ще бъдат обновявани.

От хранилищата ще бъдат изнесени непоказвани експонати и нови археологически находки. Инициативата е част от визията на Николов за управление на Бургаския музей.

От 16 до 19 декември, през обявената Коледна седмица на РИМ – Бургас, повече от 200 деца и ученици от начален, среден и горен курс посетиха Иконната зала на Историческата експозиция на ул. „Лермонтов” 31. Поради големия брой желаещи се наложи да бъде изготвен график на посещенията. В него бяха включени училищата, успяли да се обадят първи – ОУ „В. Априлов”, ОУ „Св. Княз Борис”, ОУ „П. Р. Славейков”, ГЧЕ „Васил Левски”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук