17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Тази вечер чакат Ибряма в „Генгера“

Тази вечер Иво Папазов – Ибряма ще изнесе грандиозен концерт в Етнографски комплекс „Генгера“ в Айтос. Виртуозният кларинетист ще застане с името и таланта си зад кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година. Успешният у нас и зад граница изпълнител ще излезе на сцената от 20.00 часа заедно с оркестър „Тракия”.

Концертът е с вход свободен и осигурен безплатен транспорт, който е с час на тръгване 18.00 часа от Областна управа – Бургас и връщане – в 22.30 часа от Генгера. „Не пропускайте възможността да станете част от музикалния спектакъл на Ибряма, който този уикенд ще превърне Айтоския етнографския комплекс в най-горещата точка в областта”, апелират организаторите от общината.

Ненадминатият виртуоз пречупва традиционната сватбарска музика, като я превръща в истински джаз-феномен. Световни медийни гиганти като The Guardian, Washington Post и New York Times са удивени от таланта му и в статиите си го засипват с комплименти. През 2005 г. като доказателство за своето майсторство и талант Ибряма печели престижната награда World Music Audience Award на британското BBC Radio 3, а Българското национално радио удостоява кларинетиста със „Златната награда на Атлантическия клуб“ заради ролята му на посланик на българската култура по света.

Това е второто от поредицата 13 събития, включени в Лятното турне в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата. Пълната програма на турнето е поместена в официалната интернет страница на община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук