20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Таксиджиите заплашиха да карат в бус лентите на цената на градсия билет, ако не падне данъка

Протестно шествие на таксита блокира основните булеварди в Бургас по обяд. Основното искане на шофьорите е да бъде намален патентния данък , гласуван от общинския съвет, от 660 на 400 лв. Протестиращите настояват още да бъдат възстановени стоянките, които бяха премахнати с въвеждането на новата транспортна схема на града. Таксиметровите шофьори предупредиха, че ако не бъде намален или премахнат алтернативния данък ще бъдат принудени да увеличат тарифите за превоз с 15 ст.

Протестиращите заплашиха още, че ако не бъдат чути , ще блокират бус лентата на бързата автобусна линия в продължение на три дни и ще возят на цената на градския билет.

taxi-shestvie-4Понеже ни се изчерпа търпението, ако нямаме разговори с господата от общината и незапочнем да решаваме някакви проблеми, почваме на червени лампи по линиите на автобусите , на цената на билета , гражданите ще имат на всяка секунда превоз и да видим тогава „Бургасбус” какво ще прави с новата транспортна схема“, закани се Снежана Николова .

Таксиметровият шофьор Ганчо Кунев попита защо алтернативния данък не е 50 лв, а общинските съветници са гласували сума над 500 лв., а в някои градове  данъка стига до 800 лв.  taxi-shestvie-3taxi-shestvie-1

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук