17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Таксиметров оператор сигнализира за нелегални таксита на летището

Нелегални таксита поставят под риск сигурността на пътниците на летище Бургас. За опасността сигнализира собственикът на компания ДИМНЕКС ООД Недялко Кирезиев.

Според предприемачът, чиято фирма е определена с договор от 2009 год. за единствен  таксиметров оператор на аеропорта, отделни автомобили и шофьори всекидневно правят опити да извозват нерегламентирано пътници  от летището към различни точки на Бургаска област.

Познатите като „копърки” автомобили извършват незаконни таксиметрови услуги срещу неопределени тарифи или срещу пряко договаряне на цената с клиентите.

Освен нелегалните таксита често на територията на летището се оптиват да развиват дейност и таксиметрови компании от други общини, които нямат разрешение за това от община Бургас.

С увеличаването на броя на самолетните полети пътниците ще стават все повече, заради което от летищния таксиметров оператор се опасяват, че опитите за нарушение на правата на фирмата  ДИМНЕКС ООД, дадени и по силата на договора, ще зачестяват.

Ето защо от компанията се обръщат за съдействие към ДАИ, община Бургас и КАТ , които контролират осъществяването на таксиметровите услуги, за да не бъде поставена под риск сигурността  на пътниците.

От таксиметровия оператор очакват от концесионера на летище Бургас пълно съдействие по силата на подписания през 2009 год. договор, който регламентира обезпечаването на изключителни права на ДИМНЕКС ООД за извършване на таксиметрови услуги на територията на ареопорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук