12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Такситата в Бургас оредяха

Намаленият брой на работещите таксита по улиците на Бургас не е само заради протеста срещу високия налог от 660 лева, който от 2017 година всеки упражняващ дейността дължи на общината. Това обясни Димчо Иванов от автотранспортния синдикат, организатор на „жълтите“ протести в морския град, цитиран от Радио „Бургас“.

“Повечето от таксиметровите водачи нямат разрешително. Голямата сума, която трябваше да заплатим, с разрешителното от общината излиза 750-760 лева, така че никой няма толкова пари преди Нова година да ги инвестира  в някаква такса „такси“, която е противоконституционна и незаконна. Разрешителното, ако го нямаш глобата е 1500 лева, отделно взимат автомобила и го поставят в наказателен паркинг за 6 месеца и плащаш за този наказателен паркинг. И всъщност ние физически нямаше как да работим.“

Ситуацията ще е същата и при очакваната втора вълна снеговалежи днес и през уикенда, тъй като дори тези, които са решили да платят таксата ще получат разрешителните си до 2 седмици,  уточни Иванов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук