16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Талантливи деца от Бургас посрещнаха лятото с песни и танци

 „Здравей лято“ е третият поред детски празник на изкуствата, организиран от Сдружение ГЕРБ в Бургас. Той се проведе на площад „Тройката“ в навечерието на Деня на детето – Първи юни. Възпитаници на 18 училища и детски градини от общината в продължение на три часа танцуваха и пяха на голяма сцена.На благотворителен базар бяха изложени най-добрите картини и предмети на изкуството, изработени от различните школи към учебните заведения. Интересът към детското изкуство бе голям, тъй като всяко от училищата и детските градини успя да събере между 100 и 150 лева, които ще бъдат използвани за други училищни прояви.31_05_08-_8.JPG „Опитваме се да стимулираме творческите прояви на бургаските деца, като им даваме възможност да се качат на сцената, да покажат своето творчество и да продължат да се развиват“, каза областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.
Участниците бяха поздравени и от евродепутата от ГЕРБ Румяна Желева, която с интерес разгледа произведенията на децата. Две творби, изработени от школата по стъклопис към училище „Любен Каравелов“, ще украсят офиса й в Брюксел.  Много клоуни забавляваха бургаските деца. Голямата изненада на празника бе цял камион с безплатен сладолед, доставен от фирма  „Рафи“ и огромна торта, осигурена от „Комплекс Ултра“. Всички участници в празника на изкуствата получиха грамоти „Здравей лято, ваканция здравей“.

На сцената се изявиха възпитаници на учебни заведения от Бургас, както и на училища и детски градини от Банево, Ветрен, Горно Езерово, Българово.   

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук