19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Тамплиери откриват ученическа изложба в Бургас

Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, велик приорат България организират изложбата от рисунки на ученици от бургаските основни училища, които се включиха в конкурса „Рицарят в мен“. Това събщи Климент АТАНАСОВ, Командер на Командерия „Св.Димитър”-Бургас.

 

на снимката: Румен Ралчев-Великия приор на Велик Приорат България  dariknews.bg
на снимката: Румен Ралчев-Великия приор на Велик Приорат България
dariknews.bg

Експозицията ще бъде открита от Великия приор на Велик Приорат България ген.-майор (о.р.) Румен Ралчев в зала „Георги Баев” в Културен център Морско казино, на 19 януари 2015 г., понеделник, от 18 часа.

Идеята на конкурса е да провокира учениците да пресъздадат рицарството като изграждане на личности и характери и като школа за израстване и развитие.

 

Да служиш на обществото, да помагаш на възрастни, слаби и беззащитни хора, да проявиш смелост и себеотрицание спасявайки и помагайки на другите – това е  рицарският идеал, който възпитаваме у нашите деца.

 

Конкурсът преминава в три етапа – училищен, регионален и национален. Децата, чиито творби ще бъдат показани на регионалния кръг, ще получат грамоти и материали за кабинетите по рисуване.

Националният кръг ще се проведе в периода 15.04 – 30.04.2015 г. Победителите ще бъдат обявени на Пролетния конвент на Ордена.

Учениците, които се класират на първо, второ и трето място в Националния кръг, ще получат парична стипендия за една учебна година, която ще бъде връчена на специална церемония по награждаване.

Рисунките от Националния кръг ще бъдат включени в изложбата на Коледния благотворителен бал на ОРДЕНА НА РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ на ЙЕРУСАЛИМ, ВЕЛИК ПРИОРАТ – БЪЛГАРИЯ.

Предвиждат се и други големи специални награди за учениците и учителите, взели участие в инициативата.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук