14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Танцова формация „Петлите” тези дни печели награда след награда

Първата вълнуваща новина дойде от Националния ученически театрален фестивал в град Русе. Голямата награда на името на „Климент Михайлов” бе присъдена на „Петлите” за спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“.

Децата от формацията също обраха индивидуалните призове-  Първото място взе Васко във Втора възрастова група за най-добро изпълнение и оригинална роля, също Първо място му бе присъдено и от Младежкото жури на фестивала.

PetliteПървото място бе присъдено на Вики /Виктория/ в Трета възрастова група – за най-добро изпълнение и оригинална роля.

Припомняме ви, че мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ е проект на на ТФ „Петлите“ с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила“ към МТСП, под Патронажа на д-р Хасан Адемов – Министър  на МТСП и  под  Патронажа  на  Министерството на културата.

Режисурата е дело на Симеон  Димитров /режисьор  на култовата постановка „Полет  над  кукувиче  гнездо“  в ДТ“Адриана  Будевска“ – Бургас през 80-те /, а хореографията на Петя Стойкова.

Продуцент е ръководителят на формацията Георги Димитров, който за успешната интеграция на децата без родителска грижа в обществения живот на Бургас със средствата на изкуството и танца, получи миналата Коледа голямата награда на Областния управител Павел Маринов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук