11 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Танцова формация „Петлите” кани деца и младежи на кастинг

Танцова формация „Петлите” провежда в събота, 30 март,  кастинг за  най- новия си проект – мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем”. Прослушването  ще се проведе от 11 часа в Младежки културен център – гр. Бургас.

 Участие в него могат да взeмат деца и младежи- момичета и момчета на възраст от 8 до 20 години.Търсят се общо 40 кандидати за слава.

 Мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем” е съвместна идея на художествения ръководител на „Петлите” – Георги Димитров,  режисьора и сценариста Симеон Димитров и хореографа Петя Стойкова. Подобен спектакъл се реализира за първи път в България и  има за цел да разкаже историята на едно дете от дом за сираци – как протича неговия живот и с какви трудности и препятствия  се преборва.

Пътят  на „петлетата” започва от  „представленията” в коридора на дома  „Коджакафалията” през 2006 година, за да стигне последните две лета  до съвместни представление с трупата на Нешка Робева. Амбициозните млади актьори изправят на крака  2000 зрители в Летния театър. Към трупата сираци се присъединяват деца от семейства и заедно танцуват на сцени в страната на две поредни национални турнета.

Уникалният за страната ни  социален проект се случва с подкрепата на всички медии в Бургас, Община Бургас и много спомоществователи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук