15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Танцово студио от Царево спечели първо място в София

 Танцово студио „Sunshines“ от Царево взе първо място на Отворения танцов турнир „Танцова въртележка“ в София, който се проведе на 16 април с участието на над 400 танцьори от цялата страна. Момичетата Велина Иванова, Емилия Илиева, Кристина Тигърова и Константина Кирова представиха достойно Царево и взеха купа в тяхната възрастова категория. Те изпълниха характерния италиански танц „Тарантела“.

Ръководител на танцовото студио, в което членуват 80 момичета и момчета от 4 до 18 годишна възраст, е Ива Петрова. Тя е бивш състезател по спортни танци, а от две години и национален съдия към Българската спортна танцова федерация и съдийства на турнири и шампионати в страната. Танцовата федерация популяризира модерните танцови стилове в България.

От 5 до 11 юли Царево ще е домакин на Отворен танцов фестивал и творчески лагер „Усмивки, танци и море“. Организатори са читалище „Г. Кондолов“ съвместно с Община Царево, Българската спортна танцова федерация и Българска танцова организация. Ще гостува Едуардо Чиоли, хореограф и танцьор от Италия, световен шампион в стиловете танцово шоу, диско денс и модърн.ob6tina3.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук