23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Танцьори от цялата страна участваха в „Хоро край морето“ в Царево

„Хоро край морето“– Царево 2016 е Национален фолклорен фестивал на танцовите клубове, който се провежда за четвърта поредна година в гр. Царево в началото на месец юни и събира на едно място любители на българския народен танц. Събитието е под патронажа на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, а организатори са Община Царево, НЧ „Георги Кондолов-1914“ и ФТК „Иглика“ Царево с художествен ръководител Дамян Дамянов.

Тази година фестивалът започна с дефиле на танцовите клубове, което тръгна от морската градина и премина през главната улица на града. Началото на фестивала бе в 17:30 часа на градския площад, където кметът Георги Лапчев официално приветства хореографите и участниците във събитието. Децата от танцов клуб „Иглика“ Царево поздравиха присъстващите с изпълнение на два танца. След официалното откриване фестивалът продължи с индивидуални изпълнения на всички двадесет клуба, които бяха пристигнали от различни региони на България, за да се изявят на сената в гр. Царево. Наред с индивидуалните изпълнения, четиристотинте участници танцуваха заедно задължителни хора от петте фолклорни области на страната. Жители и гости на Царево с удоволствие се наслаждаваха на красота на българските танци и носии и бурно аплодираха изпълненията на всеки клуб.

След продължилата три часа танцова програма , всеки клуб бе награден с грамота за участие и символа на фестивала кораб -сувенир. Най- голямата награда, която получиха участниците в „Хоро край морето“– Царево 2016, са спомените за вълнуващото изживяване, които ще ги доведат отново в Царево на следващото провеждане на фестивала през юли 2017г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук