21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Таня Андреева за НЗОК: Актуализация на бюджета ще има

Министерството на здравеопазването е получило предложение за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна  каса. Това каза в Поморие, министърът на здравеопазването, д-р Таня Андреева. По думите й, становището на здравното министерство се подготвя в момента.

 

tanya andreeva„Откакто ГЕРБ взеха няколко милиарда от бюджета на касата, тя работи в условия на дефицит. Няма буфер, няма резерв, на който да разчита”, коментира Андреева. Тя е категорична, че никой няма да си позволи да остави болниците с неизплатена дейност.  Тя се обърна към лекарите с думите:  „…болниците ще получат заплащането за дейност и пациенти нямада  бъдат връщани.”

Дефицитът на НЗОК  към момента е около 280 млн . лева. Андреева се надява да има парламент , който да гласува актуализацията на бюджета. „Ако реформата в здравеопазването, заложена впроектозакона , не влезе за гласуване в парламента до края на мандата на това правителство, следваща намеса в системата ще бъде не по-рано от една година. Това значи че реформата  ще се забави”, каза още здравният министър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук