14.3 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Таня Василева, кандидат за кмет от ГЕРБ:Ще превърнем Община Сунгурларе в работеща и инициативна

„С общи усилия ще превърнем Община Сунгурларе от обезверена и неработеща в динамична, инициативна и ефективно работеща администрация. Това ще се случи с помощта на младия и динамичен екип, който вече е сформиран”, заяви Таня Василева, която е кандидат за кмет на Сунгурларе от ГЕРБ. Официалният старт на предизборната кампания на местната структура бе даден с концерт на български народни изпълнители в читалището в центъра на града.

Таня Василева е и водач на листата за общински съветници. „Хората в листата на ГЕРБ до този момент не са участвали в местното самоуправление и това е в наш плюс. От години все едни и същи хора са в местния парламент. След по-малко от месец ще променим този факт”, обяви Василева.

„Приоритет в управленската ни програма е усвояването на повече средства по оперативните програми. Постъпилите пари в нашата община през последните четири години са много малко. Фатално е изтървано ценно време в тази посока. Масовите инвестиции са вече с договорен ресурс и на този етап може да се работи не по всички програми”, каза Василева. Тя и екипът й ще положат усилия за усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони и по точно за повишавана на конкурентноспособността в земеделието, горското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Възможности през следващите години има и по норвежката програма за сътрудничество, където средствата са 166,5 млн. евро.

„Ще работим и за създаване на възможности за завръщане на младите хора. Това може да стане само ако сме привлекателна за инвеститорите община”, заяви Василева.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук