17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Татяна Дончева: Трябва да сме готови със структурите в страната за следващите избори

„Ние сме току що създадена формация, която със скок от място успя да прескочи 1-процентната  бариера и да се превърне в първа, извън парламентарна политическа сила. Затова сега целта е да направим структури на „Движение 21” в страната, за да бъдем готови за следващите парламентарни избори. Ние искаме да бъдем партия от 2500 до 5 000 души, но да мобилизираме хора, които работят това, което им е интересно.” Татяна ДончеваТова заяви в Бургас председателят на партията Татяна Дончева. Тя проведе среща с общинската организация на Движение 21 в Бургас като изложи основните възгледи за развитието на партията и коментира ситуацията в страната. По думите на Татяна Дончева целта на Движение 21 е да предложи нещо различно на хората от дребния и среден бизнес.

дончева, секлемова„Партиите в момента преследват единствено целта да се наместят във властта. В тях е пълно с агресивни хора, чиято единствена цел е кадрова реализация”, коментира Дончева. Според лидерът на Движение 21 в момента дори счетоводителка не можеш да станеш, ако не членуваш в подходящата партия. По думите на Татяна Дончева за 25 години демокрация, вместо нормална конкуренция, политическият живот се е превърнал в блато, в което колкото повече не знаеш и не можеш оставаш, защото не застрашаваш никого. Дончева сравни политическия живот в България с футболното ни първенство.

IMG_1102”Парите знаеш, че са в шампионската лига, но да стигнеш до там трябва да покажеш ниво. Иначе като „Левски” ще подсмърчаш на стара слава. България има остра нужда да извади хората, които могат, коментира Дончева. По думите й хората на дребния и средния бизнес трябва да извлекат останалите. „Сега сме в казуса с неволята и каруцата, затънала в калта. Не обичам да живея в бардака и хаоса.”, каза Дончева. Според нея в Движение 21 има хора и с ляво и дясно мислене, именно защото осъзнават, че проблемът на България не е ляв нито десен, а е в хаоса.

Татяна Дончева припомни, че на изборите Движение 21 акцентира върху няколко основни неща: спирането на партийните назначения, реформи в правосъдието, здравеопазването и образованието. „За болна и глупава нация няма спасение”, коментира лидерът на партията. Дончева каза още, че Движение 21 ще работи за привличане на турската интелигенция във формацията. Дончева лансира и идеята за създаване на културно- икономическо пространство на Балканите, за да се спре с унизителното положение, което имаме в Европейския съ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук