9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Теаню Атанасов: Нека сме солидарни с проблемите на миньорите

Омбудсманът на Бургас Таню Атанасов подкрепи исканията на миньортие от мина „Черно море“, които не са получавали заплати от месеци. Той призова обществеността да окаже натиск върху отговорните държавни институции за разрешаване на проблема. Ето какво пише в официално писмо до медиите обществения посредник: 

Таню Атанасов

Искам, чрез вас да изразя моята подкрепа на законовите и справедливи искания на бургаските миньори от м. с. Черно Море.

         Считам, че продължителното неизплащане на работните заплати на бургаските миньори и всички работещи в различни сфери но живота е грубо и недопустимо нарушаване на гражданските права, трудовото законодателство на страната и международните норми.

         Нарушаването на основните човешки права – правото на труд и достойно заплащане е грубо погазване на демократичните норми и ценности и унижава човешкото достойнство.

         Призовавам Областния управител, Кмета на Община Бургас, всички политически партии и граждански сдружения, всички бургазлии да покажат солидарност и окажат натиск на отговорните държавни институции да намерят бързо решение на нормалните искания на бургаските миньори и успокоят обществеността.

         Принуждаването на миньорите да предприемат крайни мерки, заплашващи тяхното здраве, за да защитят своите граждански права няма нищо общо с демократичните принципи и ценности.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук