12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Театър в Музикалното

В Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  продължават  празничните прояви посветени на 55 –тата  годишнина  от създаване му. Тази седмица светлините угасват и влиза негово величество Театърът.

Почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото обаянието на театъра ще бъде съчетано с уникалността на сценичните аксесоари и актьорската страст. Истинско театрално приключение , поднесено от талантите от специалности „Сценичен костюм” и „Актьорско майсторство” с преподаватели Ваня Забунова, Георги Минков, Даниела Георгиева, и Владимир Грудев очаква публиката.

Младите костюмографи  от 9 клас и тяхната преподавателка Ваня Забунова ще  превърнат своя талант,  въображение и емоции в цветна реалност. Те ще покажат изработените от тях кукли предназначени за куклен театър и театрални шапки, които очакват да бъдат включени в следващите спектакли на училището по изкуства. Зрителите ще имат възможност да разгледат отблизо уникалните театрални аксесоари и да си направят снимки с тях.

Душевна наслада, хапче за размисъл,  повод за усмивка или сълза , това от своя страна ще поднесат на сцената младите актьори. Те ще представят  откъси от  „Г-жа Министершата“ на Бранислав Нушич, “ Суматоха“ на Йордан Радичков , „Сводници” на Иво Сиромахов, „Печената тиква”  на Елин Пелин, произведения на Христо Фотев и др.

Публиката ще стане част от нещо живо, истинско, емоционално и вълшебно. Защото очарованието на театъра не може да се сравни с никое друго.

„Негово Величество  Театърът” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”  и е посветен на 55 годишния юбилей на учебното заведение, тази сряда 16 март от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук