12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Телефонен измамник остава зад решетките

Окръжен съд-Бургас потвърди наложената на Стоян Стоянов мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е разследван за участие в група, осъществила телефонна измама за сумата от 12 000 лева. Потърпевш е възрастен бургазлия, който дал парите за „поставяне на скъпа ваксина на внука му“. 

арест

Мярка е взета още в края на миналия месец. Първата инстанция е преценила, че има безспорни данни как той умишлено е подпомогнал извършителите на измамата да осъществят престъплението като е взел паричната сума и я отнесъл на посоченото му място.

Окръжен съд Бургас като се запозна с мотивите на обжалвания съдебен акт, с представените от досъдебното производство доказателства и със становищата на страните, намери, че е налице обосновано предположение за авторство на Стоянов на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода.

Въззивният съд споделя изводите на първата инстанция, че вмененото на Стоянов деяние е с висока обществена опасност, както и той представлява лице с висока обществена опасност. Съдът обърна внимание, че по-малко от два месеца след изтърпяване на наказание за тежко умишлено престъпление против собствеността, той е участвал в извършване на друго престъпление срещу собствеността – измама. Тези обстоятелства мотивират съда да приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук