8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Телефонни измамници ошушкаха три пенсионерки от Бургас за ден

За три случая на телефонни измами, извършени в рамките на един ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас. Вчера около 17.26 ч. в Първо Районно управление е получено съобщение от 84-годишна бургазлийка. Тя е станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «злополука с близък, налагаща спешна операция» за сумата от 7 000 лв., която предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес.

Телефон

На 08.12.т.г. около 11.30 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 78-годишна бургазлийка от к-с «Братя Миладинови» за това, че предния ден е измамена по телефона по класическата схема «колет от чужбина» за сумата от 1 500 евро и 100 лв., която дала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 08.12.т.г. около 17.30 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 79-годишна бургазлийка от к-с «Изгрев» за това, че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «болен от свински грипп роднина» за сумата от 2 000 лв., която предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук