12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Теменужка Петкова символично ще “запали” новия котел в Районната отоплителна централа на к-с „Меден рудник“

В 11.00 часа утре, вторник, министърът на енергетиката г-жа Теменужка Петкова символично ще “запали” новия котел в Районната отоплителна централа на к-с „Меден рудник“. Това е първото съоръжение с такава голяма мощност за изгаряне на биомаса, което ще се използва за обществени нужди в бургаски регион. Котелът е част от обновената и модернизирана Централа, която ще произвежда по-чиста и евтина енергия за две училища и една детска градина в „Меден рудник“: ОУ „Елин Пелин“, СОУ „Константин Петканов“ и ЦДГ „Морска звезда“. В тях се обучават над 3000 деца.

На събитието ще присъстват още зам-министърът на енергетиката Жечо Станков и представители на Община Бургас, която спечели и изпълни успешно проекта „Повишаване на енергийната ефективност на централно топлоснабдяване на три общински сгради за образование в гр. Бургас, ж.к. Меден рудник“ BG04-02-03-022-007/18.08.2015 г.

Финансирането бе осигурено от Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Партньори на Община Бургас са „Технически Университет – София – Технологии“ ЕООД и фирма „NORSK ENERGI“ – Норвегия.

 

Районната отоплителна централа се намира в непосредствена близост до ОУ “Елин Пелин”, третата спирка на автобус 211 при влизане в комплекса. Заповядайте!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук