14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Темповете на строителството в Слънчев бряг повтарят най-силните години

Ръстът на строителството в Слънчев бряг е на нива 2006- 2007г., когато са направени най- големите инвестиции в курорта, съобщи Георги Николчев-член на УС на „Съюза на собствениците”.  Раздвижването на пазара се дължи най-вече на интереса от руски инвеститори.

Над 100 апарт хотели и ваканционни селища се изграждат в курорта, както и в Несебър и Свети Влас. Цените на имотите запазват нивата си от предните години. В зависимост от местоположението на хотела и ваканционното селище и изградената инфраструктураq жилище може да се купи от 500 евро на кв. м. до 1300- 2000 евро на кв. м.  за имот на първа линия на морето.

Освен строителство на нови хотели, в момента се извършват и ремонти на съществуващата база. Бетоновозите трябва да напуснат курорта на 15 май, според сега действащия Закон за черноморското крайбрежие. За много кметове по морето обаче тази дата е твърде ранна и те поискаха изменение на наредбата, така че общинските съвети по места да решават кога да спре строителството.

Хотелиерите в Слънчев бряг обаче са притеснени, че съдебни дела бавят вписването на новия борд на директорите в Търговския регистър, а всяко решение на стария може да бъде обжалвано. Така месец преди да пристигнат първите туристи в най-големия ни курорт цари безвластие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук