16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Терористична атака с поставена бомба разиграха на Пристанище Бургас

Терористична атака беше предотвратена на Пристанище Бургас по време на учение, организирано от  Изпълнителна агенция „Морска администрация”. Водолазен екип от Военно морска база Бургас обезвреди поставена бомба на 9 метра дълбочина на 17 корабно място.

 

Операцията беше под прякото ръководство на командира на водолазния екип кап. Лейтенант Милен Атанасов . След откриването на взривното устройство с помощта на буй бомбата беше извлечена  на безопасно място извън акваторията на бургаското пристанище.

 

Двудневната операция по предотвратяване на терористичен акт на пристанищата в Бургас и Варна беше координирана с пряка видеовръзка от Министерството на транспорта, където заседаваше съвет за сигурност.

 

Подобни учение се провеждат всяка година и нямат връзка с терористичният акт на бургаското летище миналото лято, обясни офицерът по сигурността на бургаското пристанище.

 

 

По време на цялото учение нивото на сигурност на пристанище Бургас беше ІІ степен, но през останалото време сигурността на порта е първа степен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук