9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Тестват бургазлии с „алкохолни “ очила на пътя

За първи път този уикенд в Бургас ще се проведе социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор”. В рамките на кампанията в Бургас жителите на града ще имат възможност да тестват  специални „алкохолни” очила. Те симулират наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта и показват как се променят реакциите и възприятията на водачите в това състояние, а именно – размазано виждане, забавени реакции, невъзможност за реална преценка на ситуацията. Така всеки има възможност в безопасни за себе си условия да разбере как алкохолът би повлиял върху собственото му поведение на пътя.

В Бургас  тестовете с „алкохолните” очила ще се проведат в петък (30 септември) и събота (1 октомври) вечерта, между 19.00 и 23.00 ч. Основни локации са централните части на града – карето между бул. „Сан Стефано”, бул. „Христо Ботев” и бул.”Демокрация”, както и на улиците „Александровска”, „Алеко Богориди”, „Хан Аспарух”, пл. Тройката. Да тестват „алкохолните” очила ще имат възможност всички желаещи, навършили 18 години. В допълнение, промо екипите на кампанията ще призовават участниците, излезли с автомобил, да изберат представител от компанията си, който да не консумира алкохол до края на вечерта, така че да може да прибере безопасно приятелите си по домовете им.

Освен в Бургас през този уикенд кампанията „Алкохолът е лош шофьор” ще се проведе и в Хасково.

В подкрепа на целите на кампанията – да повишава информираността на обществото за рисковете от шофиране в нетрезво състояние, и за да достигнат посланията й до възможно най-голям брой хора, в момента на страницата й във Facebook – Алкохолът е лош шофьор”, се провежда и специална игра. Тематиката й акцентира върху безопасното поведение на пътя. Играта продължава до 15-ти октомври. Дотогава всеки, отговорил правилно на въпрос по темата, ще има шанс да спечели награда. 

Четвъртото издание на „Алкохолът е лош шофьор” се провежда под патронажа на Посланика на Кралство Белгия в България Н.Пр. Марк Михилсен и с изключителната подкрепа на Главна дирекция „Охранителна полиция” – МВР. Кампанията се реализира и със съдействието на КАТ, СБА, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата (ДОКППБДВП).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук